2005 60 jarig jubileum feest

toplogo eext

                                                           In 2021 bestaat de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang 115 jaar

60 jaar Volkszang in Eext

Donderdag 22 december 2005 was het 60 jaar geleden dat er in Eext een afdeling van de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang werd opgericht (door de toenmalige plattelandvrouwen ). 
Dit jubileum werd gevierd met een bijeenkomst van de leden met de huisgenoten en enige genodigden in Café Centrum te Eext.

In zijn openingswoord vertelde de voorzitter de heer Henk Zantinge wat interessante wetenswaardigheden over de afgelopen 60 jaar.
Ook werden er enige jubilarissen in het zonnetje gezet door de afdeling. Dit waren de heer Zantinge zelf en de dames H. Enting-Lensing en L. Stokker-Wierenga. Zij zijn al 25 jaar lid van de afdeling en werden vereerd met een blijvend aandenken. 
De heer Zantinge werd de zilveren speld van de vereniging opgespeld door de secretaresse van het hoofdbestuur mevrouw G. Hagenauw, vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. 
De penningmeester werd namens het hoofdbestuur een envelop overhandigd. Hierna konden de aanwezigen zich te goed doen aan een zeer goed verzorgd broodbuffet. Tussen de bedrijven door werd er ook nog gezongen o.l.v. de heer Age Stiksma uit Anderen. De afdeling zingt iedere derde donderdag van de maand in Café Centrum te Eext.

Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom op één van onze zangavonden in Eext . Wij zingen op een ongedwongen manier Nederlandse liedjes.

Namens het bestuur Klaas Woltman