2005 Goed voor u

toplogo gasselternijveen

                                                           In 2021 bestaat de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang 115 jaar

2005 Goed voor u

Op 6 juni 2005 had de afdeling haar jaarlijkse uitstapje. Na een eerder gehouden enquête in 2004 bleek dat de meeste stemmen voor een tochtje naar Giethoorn waren. Op de tweede plaats eindigde 'n dagje fietsen. Aldus geschiedde!
Dinsdagmorgen om half tien arriveerden de fietsers(sters) bij mij in Buinen. Ik had de koffie bruin met koek en zo begon de dag gezellig.
Daarna fietsten we over de Hondsrug, door bossen, dalen, mooie landerijen en langs hunebedden. Het doel van de fietsexcursie was een bezoek aan het fruitbedrijf "De Goense". Hier werden we hartelijk ontvangen door de eigenaar met koffie en gebak met eigen fruit, en dat viel heel goed in, want we waren koud! Het was nl. een koude junidag met amper 10 graden en een stevige wind.
Jammer, maar dat zijn zaken die je niet in de hand hebt. Verder kregen we een dia-presentatie en zagen het hele bedrijf in beeld, en natuurlijk kregen we een rondleiding over het bedrijf.Bij terugkomst genoten we van vijf soorten drankjes, allen zelf gemaakt, dus proosten maar!
Al met al duurde de excursie twee-en-half uur.
Daarna trotseerden we de kou weer en fietsten een andere route door het bos terug. Onderweg hielden we nog een stop bij een restaurant aan het Nije Hemelriek te Gasselte, waar we nog even snoepten en tegen half vier was iedereen weer thuis. Allen kijken terug op een mooie dag.

Voorzitter Albert Daanje 

     Niet iedereen kon wachten tot de eerstvolgende sanitaire stop