2012 Toogdag

toplogo gasselternijveen

                                                           In 2021 bestaat de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang 115 jaar

Stadskanaal , 15 September 2012

Dag dag, wat een heerlijke dag. Toogdag in sporthal De Spont in Stadkanaal georganiseerd door de afdeling Gasselternijveen, 
die deze dag ook het 75 jarig jubileum vierden (opgericht 16 januari 1938). 
Het was al vroeg opstaan voor de mensen die uit het westen van het land afreisden naar het noorden.
Gasselternijveen ligt niet gelijk om de deur, maar ook uit het westen van ons land komen de mensen graag  naar een Toogdag want Volkszangers zijn heel trouw.

Om 10.00 uur stond de koffie en cake klaar.
Tegen de klok van 11.00 uur betrad dhr Albert Daanje het podium en heette ons op deze zonnige dag van harte welkom.
Dat de Toogdag wel een heel bijzondere gebeurtenis is blijkt wel uit de aanwezigheid  van twee Burgermeesters., en wel van de gemeente Stadskanaal burgemeester  mevr. Boukje Galema, en van de gemeente A & Hunze dhr. Eric van Oosterhout. Beide spraken lovende woorden en wensten ons een prachtige zangdag toe en sloten af met de woorden op z'n Stadskanaals gezegd : "blief fit, zing mit".

En of we gezongen hebben deze dag. De muzikale begeleiding werd verzorgd door de heren Harte Meyer en Jan Warntjes . Dirigent was deze dag  mevrouw Aaltje Hilbrands-Hogenesch.
 Voordat we het wisten werd tegen de klok van 12 uur een goed verzorgd lunchbuffet aangeboden.
In de middag werden we verrast met een optreden van de Nieveenster Jongens. Een prachtig mannenkoor, en voordat je het weet  staat Albert alweer weer op het podium en bedankt ons voor deze prachtige dag.

Dag Dag wat een heerlijke dag.

door Egbert