2016 Sint en pieten op bezoek

                                                           In 2021 bestaat de Nederlandse Vereniging voor de Volkszang 115 jaar

Daar word aan de deur geklopt ? 

 

    2 december 2016: Sinterklaasavond bij Volkszang de Badde  Zangers

Tegen 19.10 uur komen de leden  binnen en iedereen heeft een cadeuautje meegenomen.
Om 19.30 uur opent de voorzitter de avond en heet iedereen van harte welkom. 
Wij zijn maar begonnen met koffie en er stonden pepernoten en speculaaskoekjes op tafel.  
Omdat  we  even moesten wachten met zingen,  want de liedjes waren zoek,( zou  zwarte piet die gestolen hebben? ) en waar was Egbert? ( foetsie) . O jee, Mevrouw Ensing  was er ook niet na wat gebel  bleek dat Egbert ziek was en mevrouw Ensing was inmiddels opgespoord door de FBI. 

Inmiddels was het al 19.45 uur en begonnen we met het lied van  de Volkszang. Hierrna kwamen de sinterklaasliedjes aan bod.
Zie ginds komt de stoomboot en daar wordt aan de deur geklopt maar er werd niet geklopt dus gingen we maar even pauzeren en dronken we nog een kop koffie en aten we een bonbonnetje.
 Om 20.00 uur werd er met harde bonzen op de deur geklopt. Sint en Piet  zijn ons toch niet vergeten. Iedereen keek verbaasd dat zomaar Sint en zijn Pieten binnen kwamen.
Sint deed de ronde en gaf iedereen een hand.
Daarna werd het spannend het grote boek kwam tevoorschijn wie o wie was het haantje de oudste: mevrouw Ensing moest naar voren komen  zij moest een liedje zingen Bonne-Bonne en dat ging haar goed af.
Daarna was Trientje aan de beurt wat onwennig schuifelde ze naar voren maar toen ze eenmaal bij  Sint op schoot zat was de spanning weg en zong ze haar hoogste lied, sinterklaas kapoentje de leden zongen mee .
O O nu moesten Roelie en Anneke naar voren komen en zij zongen het liedje O kom er eens kijken. Jan Meems  was daarna aan de beurt dat was lachen. Hij zat net als de rest bij Sint op schoot. Sint werd er zenuwachtig van en kon zijn benen niet meer in bedwang houden. Jan zat te trillen op zijn schoot.  
Daarna zongen we nog drie sinterklaasliedjes voor Sint en zijn Pieten 
Als afsluiter nog een liedje gezongen  en accordeon gespeeld,mijn zusje kreeg van Sinterklaas. 
Toen moest de voorzitter  wat vragen beantwoorden of zij de teugels er wel onder kan houden met dit koor.
Ze heeft positief gereageerd met de woorden dat het een gezellig koor was.
Daarna was het tijd dat de Sint en Pieten weer verder moesten, de pieten moesten nog wel even helpen om de cadeaus uit te delen.  We hebben ze bij vertrek uitgezongen  met  het lied: Dag sinterklaasje. Het was heel erg leuk en wij hebben veel gelachen.Iin de pauze hebben we onze cadeaus uitgepakt en een consumptie genuttigd. 

Om 21.30 uur hebben we nog  drie liedjes gezongen omdat wij naar de kerst lopen hebben we, Vrede op Aarde en Laat alles wat ademt gekozen en als afsluiter het Drents Volkslied.
De voorzitter sluit de avond af en wenst iedereen fijne feestdagen en tot 20 januari 2017.
Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis en alle leden kregen nog een chocolade letter mee.

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde avond en het was super gezellig.
Voorzitter
Anneke Boekholt  

            3