2018 Toogdag

Verslag Toogdag Veendam 8 september 2018.

Wat hebben we met zijn allen genoten weer van onze toogdag in Veendam! Een hele dag samen zijn, samen zingen, samen eten en samen genieten. Dat is wat zo’n hele dag brengt.
Eerst was er natuurlijk al bij de ontvangst het straatorkest de Klinkers uit Winschoten.
Met die leuke ontvangst was de vrolijke stemming direct al gezet.
Vervolgens naar binnen, de zangboekjes in ontvangst nemen en daarna onder begeleiding van de gastvrouwen naar de vernieuwde sfeervolle zaal van Hotel Parkzicht voor de koffie/thee met cake of koek.
Na de woorden van onze scheidende voorzitter, Gerda Pots-Hollé, was het de beurt aan burgemeester Sipke Swierstra om de toogdag officieel te openen.
En daarna: samen zingen! Want daar komen we met zijn allen toch voor?
In het eerste deel van deze dag zongen we vooral de wat oudere liedjes. 
Even na twaalven was het de tijd voor de lunch, die uiterst professioneel en vlot door het personeel van Parkzicht werd geserveerd. Er was zelfs nog tijd om na het eten even een luchtje te scheppen.
Om half twee zijn we gestart met het tweede blok samenzang. In dit blok kwamen ook al wat minder oude liedjes die we allemaal wel kenden van de radio aan bod.

 

Daarna was het de beurt aan zanggroep Flexibel uit Delfzijl.
Zij mochten twee keer een half uur optreden rond de pauze en zongen vele bekende liedjes van de radio uit de jaren zestig en zeventig.
Er werd uit volle borst meegezongen.

Van vier tot vijf hadden we ons laatste blok samenzang, waarna deze prachtige zangdag werd afgesloten met een bloemetje van alle leden van onze afdeling voor het organisatiecomité, uitgereikt door onze nieuwe voorzitter, Aly Hulshof-Hagting.
Voor nog bijna 120 zangers en zangeressen werd er daarna nog een drie-gangen-diner geserveerd in het restaurant van Hotel Parkzicht.


Wij, als organiserende afdeling Veendam, kijken met heel veel plezier terug op deze fijne dag en we hopen dat er de komende jaren alsnog afdelingen zijn die een toogdag willen organiseren. Wij zouden dat, bij leven en welzijn, in 2023 opnieuw weer willen doen bij ons 85-jarig jubileum en hopelijk dan het 50-jarige jubileum van ondergetekende.
Met een vrolijke Volkszanggroet,
Henk Norder, zangleider afdeling Veendam.